Adatkezelési tájékoztató

Nádasdi Sándor egyéni vállalkozó (6724 Szeged, Föltámadás u. 30. 2/9; e-mail: diagnoweb@gmail.com), a http://kavefozo.superwebaruhaz weboldal üzemeltetője (továbbiakban adatkezelő, továbbiakban weboldal) a működése során megismert adatokat ezen tájékoztatónak megfelelően kezeli.


Az adatkezelő a következő műveleteket végzil:

 

  1. Adatfelvétel megrendeléskor

A weboldalon rendelni szándékozó személynek regisztrálnia kell a rendelés leadásához, ez szükséges a szerződés létrejöttéhez, ez az első jogalapja  az adatkezélésnek. A regisztrációval az érintett kérésére történő vásárlás teljesítéséhez szükséges. Rendelésnél, regisztrációnál üres jelölőnégyzetet kell a felhasználóknak kipipálniuk, hogy elfogadják adatvédelmi nyilatkozatunkat és az ÁSZF-et.

 

A regisztráció során az érintettnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat, hogy vásárolni tudjon:

  • Felhasználónév,
  • saját e-mail cím,
  • jelszó,
  • számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),
  • szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),
  • telefonszám
  • a megrendelés elküldése során az Érintett hozzájárul igen válaszával, hogy a weboldal ezen adatokat megismerje, és azokat a megrendelés teljesítésének megvalósítása érdekében harmadik félnek átadja.

A regisztráció során megadott email címére egy üzenetet küldünk. Az emailben kapott link segítségével aktiválja regisztrációját a vevő, ezzel járul hozzá az adatgyűjtő tartalomhoz, ahhoz, hogy a webshop személyes adatokat kezeljen.

A rendelés megvalósulásával (szállítással, hűségponotkkal, stb.)  kapcsolatban automatikus rendszerüzeneteket küldünk, ehhez a rendelés leadásával, az elvégezett regisztrációval az ügyfél hozzájárul. 

Ezen adatok megőrzése addig történik meg, míg az érintett nem kéri adatainak törlését. A vállalkozás így biztosítja az érintett érdekét, hogy vásárlása után kapott hűségpontjait a jövőben fel tudja használni vásárlás esetén.

 

Ha egy vásárló megrendelést ad le telefonon, e-mailben akkor a regisztrációhoz szükséges adatokat az adatkezelő ott is kérni fogja, és rögzíteni fogja rendszerében a megrendelés teljesítéséhez szükséges mértékben.

 

A weboldal a Superwebaruhaz (továbbikaban szolgáltató) szolgáltatását használja (webáruház kialakításához és üzemeltetéséhez szükséges felület biztosítása) megköveteli, hogy az általunk üzemeltett webáruházba regisztráló természetes személyek regisztráció során megadott személyes adatait Szolgáltató a tárhelyén tárolja. Ez esetben Szolgáltató a webáruház adatfeldolgozójának minősül, az adatokkal önállóan nem rendelkezik és a következő feltételekkel jár el:

A felhasználói adatbázisban Szolgáltató a felhasználói nevet, az érintett jelszavának titkosított kódját, vezeték- és keresztnevét, e-mail címét, telefonszámát, lakcímét, számlázási címét, a regisztráció időpontját, regisztrációkori és rendelés leadásánál használt IP címét tárolja el. Ezek az adatok elengedhetetlenül szükségesek az érintett Felhasználó általi azonosításhoz, a kapcsolatfelvételhez és a számlázáshoz, azaz Szolgáltató szolgáltatásának maradéktalan működéséhez.

A megadott adatok többségének módosítását Felhasználó Webáruházának felületén el lehet végezni. Az adatok esetleges törlését kifejezetten az érintett, vagy webáruház kezdeményezheti.

Szolgáltató a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Szolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Szolgáltató az adatfeldolgozás során megőrzi:

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Szolgáltató az általa feldolgozott személyes adatokat külön erre a célra kialakított, jelszóval és jól körbehatárolt hozzáférési jogosultsággal védett szervereken tárolja, valamint ugyancsak jelszóval védett kliensgépeken kezeli. Az így kiépített informatikai rendszer, hálózat és abban alkalmazott informatikai eszközök egyaránt védelmet nyújtanak a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések ellen.

 

A megrendeléskor megadott adatok hűségpont rendszerünkben ismegőrződnek, ezen adatok: név, felhasználó név, e-mail cím, regisztráció ideje, vásárlások száma, hűségpontok száma.

A vevői a felhasználói fiókjában csak akkor látja, és használhatja fel a hűségpontjait ha a az adott vásárlása teljesítettnek minősül, vagyis átvette a terméket és azt ki is fizette. Erről pedig megkapta az értesítést a webáruház üzemeltetője a csomag kiszállítójától.



2. Adatfelvétel minőségi kifogás, panasz esetén


Az adatkezelő szintén adatokat gyűjt a vevők reklamációja, panaszbejelentése során is egy erre a célra rendszeresített online űrlap segítségével. Ez kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele céjából történő adatkezelés, hibás termékek javításához, reklamációkhoz szükséges adatok kezelése miatt. (Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-79062/2014.) A megadott adatokról e-mailben tájékoztatót küldünk az érintettnek is.

 

Itt  a következő adatok kezelést végzi az adatkezelő:

E-mail-cím

Vásárló neve

Vásárló lakcíme

Vásárló e-mail címe

Vásárló telefonszáma

Termék márkája

Termék típusa

Termék megnevezés

Vásárlás ideje

A vásárlást igazoló nyugta, számla, vagy jótállási jegy adott-e

Hiba, probléma, panasz leírása

Vevő igénye

 

Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk. Kéretlen reklámlevelet, hírlevelet nem küldünk.

Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át, vagy hatósági felszólítás esetén a törvényeknek, előírásoknak megfelelően.

 A vállalkozás az általa feldolgozott személyes adatokat külön erre a célra kialakított, jelszóval és jól körbehatárolt hozzáférési jogosultsággal védett tárhelyen tárolja, valamint ugyancsak jelszóval védetten kezeli. Az adatokat a garanciális idő alatt őrzi meg.

 

3.Adatkezelés más kapcsolat felvétel esetében

Olyan esetben amikor egy érintett egyéb elektronikus módon (e-mail, facebook üzenet, stb.)  oszt meg személyes adatot az adatkezelővel, akkor azon adatokat a válallkozás az érintett más irányú kérése esetén tárolni fogja 5 évig. Minden esetben az érintett veszi fel a kapcsolatot a vállalkozással. A vállalkozás ilyen esetbe csak a minimálisan az ügyfél érdekének megvalósulásához szükséges mértékben kér és kezel személyes adatokat.

 

4. Vásárlói értékelések

A webáruházban a teljesítettnek jelölt valamennyi rendelés esetében a megrendelő - a teljesítettnek jelöléstől számított hetedik napon - automatikusan kap egy emailt, melyben megkérjük, hogy értékelje a rendelést. Ehhez a megrendeléssel, a szerződés létrejötével hozzájárul a vevő.

A vásárló a rendelést egy öt fokozatú skálán értékelheti (1-5). A rendelés értékelése után lehetőséget nyújt a rendszer, hogy a megrendelt termékeket egyenként is értékelhesse a vevő.

A vevő értékelése megjelenik a http://kavefozo.superwebaruhaz.hu/order_review oldalon, az értékelés megadásakor a vevő eldöntheti, hogy megeleníti-e a nevét, vagy anonim módom adja le értékelését. Az adatok a webáruház működése során megőrződnek és nyilvánosak.

Ha az értékelői rendszerben nem kíván a vevő részt venni, akkor e-mailben, levélben jelezheti az adatkezelő felé ezen igényét, és akkor nem fog automatikusan e-mailt kapni.

 

5.Technikai adatok kezelése

Az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a szolgáltató adatfeldolgozó rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

Cookie-k

A www.superwebaruhaz.hu weboldal egyes részei a Felhasználó azonosításának érdekében kisméretű adatfájlokat (a továbbiakban: cookie) használnak. A weboldal látogatásával és annak egyes funkciói használatával Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k a Felhasználó számítógépén tárolódjanak és ahhoz az Superwebaruhaz.hu, mint adatkezelő hozzáférhessen.

A cookie-k 30 napig tárolódnak, Felhasználó ugyanakkor böngésző program segítségével beállíthatja és meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet. Felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy ez utóbbi esetben, a cookie-k használata nélkül előfordulhat, hogy nem lesz képes használni a weboldal minden szolgáltatását.

.

A szolgáltató, technikai közreműködőként biztosíthatja, hogy a honlapok látogatása során a szolgáltatóval együttműködő harmadik személyek, különösen a Google Inc. cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a szolgáltató honlapján és ez alapján hirdetést jeleníthetnek meg a felhasználónak.

A cookie-t a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. Ezen túlmenően a Google biztosítja, hogy a felhasználó a Google által megjelenített hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon (http://www.google.hu/policies/technologies/ads/) letilthatja a Google által elhelyezett cookie-kat. A cookie-k alkalmazásának tiltásával, törlésével a honlapok használata kényelmetlenebbé válhat a felhasználó számára.

Külső szolgáltatók adatfelvétele:

A www.superwebaruhaz.hu kódjai az adatkezelőtőll független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaznak.

Egy ilyen külső szerver segíti a honlap látogatottsági és egyéb statisztikai adatainak független mérését (Google Analytics) Ezen adatok kezeléséről az adatkezelő tud részletes felvilágosítást nyújtani. Felhasználói és eseményadatok megőrzése oldalunkon 50 hónapig történik meg, új tevékenység kezdésekor esetén újra indul ezen időpont számolása.  Google Analytics automatikusan törölni fogja azokat a felhasználói és tevékenységekkel kapcsolatos adatokat, amelyek a kiválasztott megőrzési időszaknál régebbiek.

Külső szolgáltatók személyes adatokhoz nem férnek hozzá.

Elérhetőség: www.google.com.

 

Facebook

A weboldal kapcsolatban áll a Facebook közösségi oldallal, így a közösségi oldal használói és webáruház közösségi oldalát követők adatokat osztanak meg a Facebook-kal. 

Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.  Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

Honlapunkon használjuk a Facebook közösségi háló úgynevezett közösségi plugin-jait ("plugin"), amelyeket a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ( "Facebook") működtet. Áttekintést a Facebook plugin-okról és megjelenésükről itt találhat: http://developers.facebook.com/plugin.

Amikor a honlapunk egy olyan oldalát látogatja meg, amely egy ilyen plugin-t tartalmaz, akkor a böngésző közvetlenül csatlakozik a Facebook szerverekhez. A plugin tartalma közvetlenül a Facebook-hoz transzferálódik át és integrálódik az oldalra. Ezzel az integrációval a Facebook megkapja az információkat, hogy Ön hozzáfért a honlapunk adott oldalához akkor is, ha nincs Facebook profilja, vagy nem jelentkezett be a Facebook-ra. Ez az információ (beleértve az Ön IP-címét is) közvetlenül a böngészőből kerül egy Facebook szerverre és ott kerül tárolásra.

Amennyiben be van jelentkezve a Facebookra, a Facebook közvetlenül hozzárendelheti honlapunkat az Ön Facebook-profiljához. Ha kapcsolatba lép a plugin gombbal, például megnyomja a "Tetszik" („Like”) gombot, vagy megjegyzést/kommentet tesz, ez az információ is közvetlenül a Facebook szerverre kerül elküldésre és ott tárolódik. Az információ a Facebook profilján is megjelenik, és Facebook barátainak is elküldésre kerül. Az adatgyűjtés célját és hatályát és az adatok Facebook általi további feldolgozását és felhasználását, valamint a jogait és az Ön adatainak védelmére szolgáló irányelvek feltételeit megtalálhatja a Facebook alábbi weboldalán:

http://www.facebook.com/policy.php Ha nem szeretné, hogy a Facebook a honlapunkon összegyűjtött adatokat közvetlenül az Ön Facebook profiljára küldje, akkor ki kell jelentkeznie a Facebookból, mielőtt felkeresi honlapunkat. A "Facebook Blocker" használatával is teljes mértékben megakadályozza a Facebook plugin-ok és kiegészítőik böngészőbe történő letöltődését: (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

Önnek joga van ahhoz, hogy információt kapjon az Önről tárolt adatokról, valamint hogy az adatok helyesbítését, zárolását vagy törlését kérje.

Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik: (http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf), (http://www.facebook.com/about/privacy).

 

Adattárolás

A regisztráció során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat kérelemre történő törléséig tart. A regisztráció Érintett általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: ÁSZF) rögzített esetben és módon kerülhet sor.

A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

Adatfelhasználás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az adatkezelő jogosultak megismerni, azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az informatikai rendszer üzemeltetésére, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében az adatkezelő adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe.

 

Adatfeldolgozók megnevezése, ezek a szervezetek a rendelések teljesítése során a vevők adatait megismerhetik:

Cégnév

Cím

Tevékenység

Sztracinszki István Ev

5600 Békéscsaba, Kis-tabán utca 11.

webáruház rendszer üzemeltető

FOXPOST Zrt.

3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.

futárszolgálati tevékenység

Magyar Posta ZRT.

  1. Budapest, Dunavirág u. 2-6.

futárszolgálati tevékenység

Barion Payment Zrt.

1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.

bankkártyás fizetést biztosító szolgáltató

 

Ezen adatfeldolgozók saját adatvédelmi szabályzattal, tájékoztatóval rendelkeznek, ezek elérhetősége a következő:

 

Barion Payment Zrt.: https://www.barion.com/hu/jogi-hatter/

Sztracinszki István Ev: https://www.superwebaruhaz.hu/adatvedelem

Foxpost Zrt: http://www.foxpost.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek/

Magyar Posta Zrt: https://posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

 

ÉRINTETT JOGAI ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

TÁJÉKOZTATÁSHOZ ÉS TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG

Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni postai, elektronikus, vagy telefonos úton a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken keresztül az általunk kezelt személyes adatokról. 

Kérése esetén tájékoztatjuk:

  • a kezelt adatokról,
  • az adatkezelés céljáról,
  • jogalapjáról,
  • időtartamáról,
  • arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait.

A tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban, a tájékoztatás kérés formájától függően papír, vagy elektronikus úton adjuk meg.
Bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. A tiltakozást annak benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntéséről tájékoztatjuk az érintetett.

 

ADATOK TÖRLÉSE, HELYESBÍTÉSE, ZÁROLÁSA

Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait az Érintett a Weboldalon maga helyesbítheti; egyéb esetekben Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi. Az adatkezelő a  a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően megőrzi a szolgáltatás keretében kiállított számlákat, számviteli bizonylatokat visszakereshető formában.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. 

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Bármikor jogosult az általunk kezelt személyes adatai törlését, vagy a helytelenül rögzített személyes adatai helyesbítését kérni. 

 

A felhasználók bejelentkezésük után, a regisztrációs adataik megtekintésénél egy gombnyomással kérhetik személyes adataik és regisztrációjuk törlését az oldalon. Ebben az esetben a személyes adatok és a regisztráció törlődik.

A törlési kérelmet csak akkor nem tudjuk teljesíteni, ha a törlés olyan iratra, okiratra is kiterjedne, amelyet a számvitelről szóló törvény szerint számviteli bizonylatként meg kell őriznünk a törvényi előírás alapján.

Ezen kívül zároljuk a személyes adatot, ha Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésünkre álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot addig kezeljük, ameddig fennáll az adatkezelési cél vagy jogos érdek, amely a személyes adat törlését kizárta.

A törlési, helyesbítési és zárolási kérelemnek a lehetőségekhez képest leghamarabb, de legfeljebb 25 napon eleget teszünk és értesítjük Felhasználót. Ha kérelmének nem tudtunk helyt adni, ez esetben is 25 napon belül értesítjük.

 

ADATkezelés korlátozása

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátiozza az adatkezelést. 

 

ADAThordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, géppel olvasható formátumban mrgkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.  Ezen adatok közvetlen továbbítását is kérheti az érintett.

 

Az adatfeldolgozó adatvédelmi incidens esetén (személyes adatokkal kapcsolatos jogsértés) adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az Érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről tájékoztatja az érintetett, és jelenti az incidenst a NAIH (Nemzeti Adatvédelmi és Infomráciszabadság Hatóság)  felé 3 napon belül.

 

Az érintett a jogait, észrevételeit a weboldal elérhetőségein gyakorolhatja:

Levelezési cím:Nádasdi Sándor, 6724 Szeged, Föltámadás u. 30.2/9

E-mail: diagnoweb@gmail.com

 

Érintett az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján

  • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat vagy
  • Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

 

Amennyiben az érintett a szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a szolgáltató jogosult az érintettel szembeni kártérítés érvényesítésére. A webáruház ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

 

 

Letöltés (PDF)